Search
Close this search box.
Trommelwasser, Drum washer, spoeler
Instortbunker, Hopper
De-stoner, destoner
Aanvoerlijn
Kanten Middenmeer
Snijwerk Middenmeer
Draaien Middenmeer

Spoelen en tijdelijke opslag.

Vragen over deze lijn?
+31 (0)85 212 91 91

Whatsapp Chat
Wij helpen je graag verder! Stuur ons gemakkelijk en snel je vraag via Whatsapp.
Whatsapp Chat
Wij helpen je graag verder! Stuur ons gemakkelijk en snel je vraag via Whatsapp.

Spoel- & bufferlijn

Deze verwerkingslijn wordt gebruikt om het product het spoelen. In dit geval is het een verwerkingslijn voor wortels maar deze opstelling is ook geschikt voor rode bieten. Bij het betreden van de lijn wordt het product als eerst gewassen in een trommelwasser. Door een grote roterende trommel wordt het product door een laag water heen getrokken. Hiermee wordt vuil van het product verwijdert. Met behulp van een elevator wordt het product omhoog gebracht, hier valt het product op een transportband. Deze transportband kan twee richtingen op draaien, dit maakt het mogelijk om op dit moment het product in kisten of big-bags af te vullen. De andere richting van de transportband brengt het product naar een bunker. De bunker creeert een tijdelijke opslag, of te wel een ‘buffer’. Vanaf dit punt kan het product op een gewenst tempo naar een andere fase van het verwerkingsproces worden gebracht.
Deze verwerkingslijn wordt gebruikt om het product het spoelen. In dit geval is het een verwerkingslijn voor wortels maar deze opstelling is ook geschikt voor rode bieten. Bij het betreden van de lijn wordt het product als eerst gewassen in een trommelwasser. Door een grote roterende trommel wordt het product door een laag water heen getrokken. Hiermee wordt vuil van het product verwijdert. Met behulp van een elevator wordt het product omhoog gebracht, hier valt het product op een transportband. Deze transportband kan twee richtingen op draaien, dit maakt het mogelijk om op dit moment het product in kisten of big-bags af te vullen. De andere richting van de transportband brengt het product naar een bunker. De bunker creeert een tijdelijke opslag, of te wel een 'buffer'. Vanaf dit punt kan het product op een gewenst tempo naar een andere fase van het verwerkingsproces worden gebracht.
Meer lezen Minder
Locatie
Nederland
Product
Wortels
Capaciteit
20 - 50 ton/uur

Toegepaste machines

Mogelijkheden binnen deze verwerkingslijn

Aan het eind van deze verwerkingslijn is een buffer van de productstroom toegepast. In deze lijn is dit is bufferbunker van 3 kubieke meter. Afhankelijk van het beschikbare vloeroppervlak en de klantwens kan de grootte van deze buffer worden geoptimaliseerd.
Om het product uit de wasser te transporteren kan er een uitvoerband worden toegevoegd. Dit kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, denk aan: een spijlenriem (gunstig i.v.m. lekwater) of een PVC riem.

*Raadpleeg de contactopties voor meer uitbereidingsopties of informatie.

Bedankt voor het versturen van uw bericht. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Mocht het meer dan twee werkdagen duren voordat u een reactie ontvangt, dan raden wij u aan om telefonisch contact met ons op te nemen. Deze gegevens zijn op de contactpagina te vinden.

Informatie opvragen