Search
Close this search box.
Trommelwasser, Drum washer, spoeler
Instortbunker, Hopper
De-stoner, destoner
Aanvoerlijn
Kanten Middenmeer
Snijwerk Middenmeer
Draaien Middenmeer

De lucht in.

Vragen over deze machine?
+31 (0)85 212 91 91

Whatsapp Chat
Wij helpen je graag verder! Stuur ons gemakkelijk en snel je vraag via Whatsapp.
Whatsapp Chat
Wij helpen je graag verder! Stuur ons gemakkelijk en snel je vraag via Whatsapp.
De elevator wordt toegepast in situaties waar de productstroom in een verticale richting getransporteerd dient te worden. Door een opstaande rand, ook wel ‘meenemers’, wordt de productstroom in kleine groepen meegetrokken. De elevatoren zijn uitvoerbaar met verschillende types meenemers, zo kan er gevarieerd worden met de hoogte van de rand, afstand tussen de randen en verspringingen in de rand. Een verspringing is ideaal in situaties waar lekwater in de productstroom bevind, de vespringing in de meenemer zorgt er voor dat het lekwater kan wegstromen en enkel het product wordt meegetrokken. De elevatoren komen van pas in verwerkingslijnen waar de uitstroom van een machine lager is dan instroom van de daarop volgende machine. Van Velzen innovation is gespecialiseerd in de klantspecifieke vervaardiging van elevatoren en transportbanden. Onze elevatoren zijn kenmerkend aan de hoge capaciteit, bouwkwaliteit en lange levensduur.
De elevator wordt toegepast in situaties waar de productstroom in een verticale richting getransporteerd dient te worden. Door een opstaande rand, ook wel 'meenemers', wordt de productstroom in kleine groepen meegetrokken. De elevatoren zijn uitvoerbaar met verschillende types meenemers, zo kan er gevarieerd worden met de hoogte van de rand, afstand tussen de randen en verspringingen in de rand. Een verspringing is ideaal in situaties waar lekwater in de productstroom bevind, de vespringing in de meenemer zorgt er voor dat het lekwater kan wegstromen en enkel het product wordt meegetrokken. De elevatoren komen van pas in verwerkingslijnen waar de uitstroom van een machine lager is dan instroom van de daarop volgende machine. Van Velzen innovation is gespecialiseerd in de klantspecifieke vervaardiging van elevatoren en transportbanden. Onze elevatoren zijn kenmerkend aan de hoge capaciteit, bouwkwaliteit en lange levensduur.
Meer lezen Minder
Proces
Transporteren
Geschikte producten
Wortelen, aardappelen, rode bieten, kolen, uien, knolselderijen, pastinaken, bloembollen en pioenen.

Kenmerken

Verticaal transport
Door de meenemers op de transportband kunnen kleine groepen uit de productstroom omhoog worden getransporteerd.
Meenemerformaat
De meenemers op de band kunnen in verschillende types worden uitgevoerd. Zo kan er worden gevarieerd in de randhoogte, afstand tussen de randen.
Meenemertype
Gesloten of versprongen meenemers. De verspringing zorgt voor de mogelijkheid voor lekwater om uit de productstroom te lopen.

Uitbereidingsopties

De elevator kan worden uitgevoerd in verschillende soorten banden. Dit is standaard zwart rubber, optioneel kan dit ook in voedselveilig FDA worden uitgevoerd.
Met de toevoeging van een frequentieregelaar kan de snelheid van de transportband eenvoudig worden aangepast.
Afhankelijk van het gewas en gewenste hoeveelheid per compartiment op de elevator kan de schothoogte worden aangepast. Deze zorgt er voor dat het product in positie blijft.
Als uitbereiding kan worden gekozen voor een elektromotor met een kegelwielreductor. Hiermee kan de aandrijving van een groter koppel worden voorzien en zo gemakkelijker grotere en zwaardere productgroepen transporteren.

*Raadpleeg de contactopties voor meer uitbereidingsopties of informatie.

Bedankt voor het versturen van uw bericht. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Mocht het meer dan twee werkdagen duren voordat u een reactie ontvangt, dan raden wij u aan om telefonisch contact met ons op te nemen. Deze gegevens zijn op de contactpagina te vinden.

Informatie opvragen