U vraagt, wij draaien. kanten. lassen. frezen. CNC snijden. glasparelen.

Beschikbare bewerkingen

Naast onze tekenkamer beschikken wij ook over een moderne werkplaats, voorzien van machines geschikt voor verschillende soorten metaalbewerking. Met ons machinepark zorgen wij voor flexibiliteit gedurende het realisatieproces van onze innovaties. Daarnaast helpen wij u graag met de ontwikkeling van onderdelen of staan u bij voor onderhoud of reparaties aan uw machines.

Kanten
Lassen
Draaien
Frezen
CNC snijden
Glasparelen

Projecten

Buissnijden en lassen

Klimrek

RVS klimrek zodat het hele jaar door buiten kan worden gesport.

Informatie en aanleverspecificaties

De kantbank van vVi is een veelzijdige werkpaard met een productielengte van 4100 millimeter. Hiermee kunnen de meest gangbare diktes van staal, RVS en aluminium in de gewenste vorm worden gedrukt.
 
De speciale software houdt rekening met de krimp/rek van het materiaal in combinatie met de parameters van de lasersnijmachine en kantbank. Zo kunnen wij vanuit een STEP-bestand vrij eenvoudig een nieuwe uitslag maken en deze digitaal inlezen op de kantbank. Zo worden simpele 90º zettingen en complexe producten uiterst nauwkeurig geproduceerd.
 
  • Kwalitatief sterk eindproduct
  • Efficiënt materiaalgebruik / minder zwaar constructie materiaal
  • Kanten tot een totale breedte van 4.100 mm
  • Tot 300 ton perskracht

Voor het laswerk is een ‘lassamenstellingstekening’ benodigd. Dit is een tekening waarin de samenstelling is voorzien van alle benodigde lasaanduidingen, uitvoeringsklasses, maatvoeringen, zinkuitloopgaten, toleranties en een stuklijst. Bij voorkeur ontvangen wij een STEP­bestand van de samenstelling. De ‘mono-delen’ die in de lassamenstelling zijn verwerkt ontvangen wij graag een aparte STEP-, DWG- of een DXF-bestand en een 2D werktekening.

Het draai- en freeswerk begint met het programmeren van de gewenste onderdelen voor onze machines. Het benodigde materiaal wordt ingekocht en op maat gezaagd in onze zagerij. Vervolgens zorgen wij dat de machine met de juiste (snij)gereedschappen wordt uitgerust en starten wij met de productie van de maatwerkserie.

Hoe levert u bestanden aan voor CNC productie? U heeft draai- en of freeswerk dat u wilt uitbesteden. Wat moet u dan aanleveren? Het liefst ontvangen wij zowel een 2D (.PDF) als een 3D (.STEP) tekening van het onderdeel.

Voor het CNC-snijwerk ontvangen wij graag een STEP-, DWG- of DXF-bestand. Deze dient te voldoen aan de volgende specificaties:

  • Tekeningen schaal 1:1 toeleveren in een STEP-bestand (voor lasersnijden voldoet een DXF-bestand).
  • Vermeld per onderdeel duidelijk de aantallen, materiaaldikte en het materiaalsoort.
  • Teken indien mogelijk in dezelfde plaatdikte en radius volgens de buigradiustabel.
  • Houd rekening met de minimaal te snijden gatdiameter Ø per plaatdikte. Indien (boor- of tap)gaten kleiner zijn getekend, worden deze gegraveerd.

Het glasparelen van roestvaststaal en aluminium producten geeft een mooie egale matte finish. De oppervlakte van het materiaal wordt bekogeld met glaspareltjes waardoor het oppervlakte gladder en harder wordt. De glasparels die wij hiervoor gebruiken zijn 100-200 mu per ton.

Wij parelstralen uitsluitend producten van aluminium en roestvaststaal. Zetafdrukken, verkleuringen door het lassen of het verwarmen van het materiaal verdwijnen. Daarnaast is het materiaal beter beschermd tegen oxidatie (roest).

De cabine waarin wij glasparelen is 9,0 meter lang, 3,5 meter breed en heeft een hoogte van 3,0 meter. Producten met een afmeting groter dan onze cabine kunnen wij helaas niet glasparelen, tenzij het onderdeel op te delen is in kleinere componenten. Bent u niet zeker of dit mogelijk is? Neem dan contact met ons op, wij kijken graag met u mee.

Voor een prijsindicatie ontvangen wij graag een .PDF bestand van het onderdeel of de samenstelling.

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

De koffie staat klaar.